Arrangements

Iedereen die eens een keer wil schieten; alleen, met vrienden, familie of bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsuitje, kan bij ons een arrangement reserveren.

Er zijn geen bijzondere voorwaarden verbonden aan het (incidenteel) schieten; wel dient een geldig legitimatiebewijs te worden getoond (en voor KNSA-gastschutters: een geldige KNSA-licentie). Verder wordt iedereen die gaat schieten ingeschreven in het Introducéregister c.q. in het Presentieregister (KNSA-gastschutters).
Arrangementen, clinics en baanhuur
Het Schietsportcentrum SSV Remington biedt diverse activiteiten voor zowel geoefende schutters als ongeoefende schutters. Geoefende schutters (dit zijn schutters met een geldige KNSA-licentie of een KNJV-jachtakte en in het bezit van een eigen vuurwapen kunnen vrijwel altijd terecht om gebruik te maken van onze schietbanen tijdens de reguliere openingstijden. U kunt hiervoor de baanplanner gebruiken om deze te reserveren.

De ongeoefende schutter kan bij ons terecht voor diverse arrangementen. Wij bieden een leuke ochtend, middag of avond uit voor familie, vrienden of als bedrijfsuitje. Onder professionele begeleiding van onze gediplomeerde instructeurs leert u de basis van het schieten met echte vuurwapens.

Het geweerschieten vindt plaats op de binnenbanen van het schietsportcentrum met een kleinkaliber-geweer. Een arrangement geweerschieten begint eveneens met een uitleg over de sport, de verschillende houdingen, de afstand, de schietschijf en het soort wapen en munitie. Daarna gaat u onder begeleiding van de instructeur zelf schieten op de 25-meter-/50-meterbaan met een kleinkaliber-geweer (kaliber .22).

Al onze arrangementen en clinics zijn te boeken voor zowel individuen als voor groepen tijdens reguliere openingstijden. Buiten de reguliere openingstijden zijn de arrangementen en clinics alleen te reserveren voor groepen vanaf 20 personen.

De groepsgrootte is altijd tussen de 5 à 10 personen per instructeur. Wanneer een groep groter is, wordt de groep opgesplitst onder meerdere instructeurs. U kunt er dan ook voor kiezen om een competitie-element in de clinic te bouwen waarbij de scores worden bijgehouden van iedere deelnemer. Bijvoorbeeld de heren tegen de dames of in geval van bijvoorbeeld de personeelsuitje, de ene afdeling tegen de andere. Zo kan er aan het eind van de clinic een winnaar/winnares worden gehuldigd. Bekerprijzen kunnen desgewenst door het schietsportcentrum worden verzorgd.