Opleidingen

Veiligheid staat in de schietsport bovenaan in het vaandel. Dat betreft niet alleen organisatorische en technische zaken maar ook fysieke en mentale gezondheid. De veiligheidsmaatregels zijn streng, dat kan niet anders. Het zorgt er voor dat sportschieten één van de veiligste sporten is die er zijn, veiliger dan voetbal, paardrijden of fietsen.Aspiranten die niet ervaren zijn in omgang met wapens krijgen in de eerste 3 maanden een opleiding om veilig met wapens om te gaan en de techniek van het schieten goed te beheersen. Vaak weet een aspirant nog niet welke discipline en wapen de voorkeur gaat krijgen, het is daarom ook van belang dat alle leden met elk wapen om kan gaan en weet wat de veiligheidshandelingen zijn. In de opleiding wordt o.a. geschoten met luchtgeweer (perslucht), geweer, pistool en revolver.
Als de aspirant volledig zelfstandig kan schieten neemt de instructeur een schietvaardigheidsproef af. Hierbij wordt gekeken of alle veiligheidshandelingen correct zijn, of de aspirant weet wat er met een ‘VAST VUREN’ of met ‘STOP STOP STOP’ wordt bedoeld en de aspirant is in staat de schoten knap op de kaart te krijgen.

Aspirant schutters krijgen bij SSV Remington een goede introductie, bestaande uit meerdere lesdagen om veilig en verantwoord het sportschieten te kunnen beoefenen. Ook zijn er een aantal verplichte curssusen (via de KNSA) die de aspirant moet hebben doorlopen.