Historie

De vereniging is opgericht op 16 december 1991 middels het notarieel vastleggen van de statuten van de vereniging. Daar er geen bestaande accommodatie voorhanden was, werd besloten zelf de handen uit de mouwen te steken en een accommodatie te realiseren. Dit werd mogelijk op de huidige locatie aan de Sinnesstraat te Oirlo-Venray.

Gerealiseerd werden in eerste instantie een 25 en 100 meter schietbaan. De 25 meter baan werd geschikt gemaakt om dynamische disciplines te schieten. De 100 meter tunnel was niet hoger dan 1.50 meter geworden. Er is voor een zandvloer met V-vorm gekozen die in het midden meer verdiept is voor een looppad. Dit wordt gebruikt voor baanonderhoud en het wisselen van de kaarten. Het grote voordeel daarvan is dat het geluid bijna onmiddellijk gedempt wordt.

Om het geheel te completeren werd aan de schietbanen een kantine annex toeschouwersruimte gebouwd. Voordat vanuit de kantine de banen betreden kunnen worden, komt men in een toeschouwersruimte. In deze ruimte, afgesloten middels een glazen wand, heeft men de mogelijkheid om de schutters gade te slaan op hun schietpunten.

Na enkele jaren werd gedacht aan uitbreiding. Het betrof 2 nieuwe 100 meter tunnels en een instructieruimte. Na deze uitbreiding konden nationale en internationale wedstrijden georganiseerd worden.

We kunnen met trots zeggen dat wij als vereniging een zeer mooi schietsportcentrum bezitten, waar onze jeugdleden, aspiranten, leden en huurders de mogelijkheid hebben hun sport onder goede condities te beoefenen.