Lidmaatschap

Interesse in de schietsport bij SSV Remington, Oirlo?

Als je overweegt om lid te worden bij SSV Remington, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan ons kennismakingsevenement, die één keer per jaar plaatsvindt (in januari).
Tijdens deze dag vertellen we je wat je van onze vereniging kunt verwachten.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en we streven naar een goed georganiseerd trainingsprogramma in samenwerking met onze trainers. Om deze redenen wordt het evenement slechts één keer per jaar gehouden en maken we hier geen uitzonderingen op.

Mocht je dus bij onze vereniging willen aansluiten houdt er dan rekening mee dat de start en trainingen in Q1 en Q2 van het jaar zullen zijn.

 

Inschrijven als aspirant:

Bij SSV Remington zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan de inschrijving van aspiranten en toekomstige leden:

 1. Een volledig ingevuld aanmeldformulier;
 2. Een pasfoto;
 3. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG);
 4. Een geldig Nederlands identiteitsbewijs.

* Voor sportschutters met een eigen verlof is een VOG niet vereist. Zij kunnen zich aanmelden bij de KNSA met een kopie van het eerste vergunning blad (beide zijden) en een kopie van het KNSA-pas.

Als je geïnteresseerd bent in lidmaatschap, meld je aan en neem dan deel aan onze kennismakingsevenement in januari. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij SSV Remington!

 

OPLEIDINGEN

Veiligheid staat bij Schietsport Vereniging Remington in Oirlo altijd bovenaan de lijst van prioriteiten. Dit omvat niet alleen organisatorische en technische aspecten, maar ook de zorg voor het fysieke en mentale welzijn van onze schutters. Onze strikte veiligheidsvoorschriften zijn van essentieel belang en maken van sportschieten een van de veiligste sporten die je kunt beoefenen.

Voor nieuwkomers die nog niet bekend zijn met wapens, bieden wij een grondige opleiding gedurende de eerste drie maanden. Tijdens deze periode leren zij veilig omgaan met vuurwapens en krijgen zij de nodige training om de schiettechniek onder de knie te krijgen. Vaak weten nieuwkomers nog niet welke discipline of welk wapen hun voorkeur heeft. Daarom vinden wij het belangrijk dat al onze leden vertrouwd zijn met elk type wapen en bekend zijn met de geldende veiligheidsprocedures.

Onze opleiding omvat onder andere het schieten met luchtdrukgeweren, geweren, pistolen en revolvers. Zodra een nieuwkomer volledig zelfstandig kan schieten, wordt er een schietvaardigheidstest afgenomen door een instructeur. Tijdens deze test wordt geëvalueerd of de schutter alle veiligheidsprocedures correct toepast, of hij of zij begrijpt wat er bedoeld wordt met termen als “VAST VUREN” of “STOP STOP STOP”, en of de schutter in staat is om nauwkeurig te schieten.

Aspirant-schutters bij SSV Remington krijgen een uitgebreide introductie, bestaande uit meerdere lesdagen, om het sportschieten veilig en verantwoord te kunnen beoefenen. Daarnaast zijn er enkele verplichte cursussen die aspiranten moeten volgen, zoals voorgeschreven door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA).


BALLOTAGE EN BASISOPLEIDING

Ballotage en Basisopleiding bij SSV Remington

Bij SSV Remington hanteren we een zorgvuldige ballotageperiode van minimaal 6 en maximaal 9 maanden voor nieuwe leden.

In de eerste 3 maanden dienen aspirant-leden de verplichte cursus voor zowel geweer als pistool te volgen, inclusief een schietvaardigheidsproef. Deze cursus, onder leiding van KNSA-gecertificeerde instructeurs, beslaat ongeveer 3 maanden. Ervaren sportschutters krijgen gedurende deze periode begeleiding van een instructeur, en na goedkeuring mogen zij zelfstandig schieten. Nieuwe leden dienen ook de VVF-cursus van de KNSA te volgen.

Voor ervaren schutters geldt deze cursusperiode niet. Onze instructeurs zullen beoordelen of de schietvaardigheid van de aspirant voldoet aan de vereisten van SSV Remington.

Gedurende de ballotageperiode worden aspirant-leden beoordeeld door het bestuur, de ballotagecommissie en onze instructeurs op veilig wapengebruik en sociale interactie binnen de vereniging.

 

AANMELDING

Aanmelden bij SSV Remington – Stap voor Stap:

 1. Meld je middels online aanmeld contact formulier.
 2. Neem deel aan ons kennismakingsevenement.
 3. Vraag een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan bij de afdeling Burger- en Publiekszaken van de gemeente. Een VOG is maar een aantal maanden geldig dus hoeft echt pas aangevraagd te worden na het kennismakingsevenement.
 4. Het gehele pakket ‘aanmeldformulier, VOG en pasfoto’ wordt digitaal ingeleverd.
 5. Zodra je je hebt aangemeld en een KNSA-licentie hebt verkregen, plannen wij een afspraak voor je in voor het ballotage gesprek.
 6. Hierna ontvang je alle informatie betreft start van de trainingen.
 7. Na ongeveer 3 maanden en een succesvolle afronding van de schietvaardigheidsproef, kun je zelfstandig deelnemen aan schietoefeningen.
 8. Na 6 maanden neemt het bestuur een besluit over je volwaardige lidmaatschap bij SSV Remington. Hoewel we begrijpen dat het verleidelijk is om spontaan langs te komen bij onze vereniging, hanteren we bovenstaande procedure zeer strikt. Dit doen we om de veiligheid en kwaliteit van onze vereniging te waarborgen.